1. etappe: Kvinesdal - Snartemo 11 km

EN Behagelig start.

Etappen starter ved Årlia i Kvinesdal og ender ved Bautaparken like ved Snartemo stasjon. Kommer du med tog går du av på Storekvina stasjon og forhåndsbestille såkalt tilbringerdrosje direkte til Årlia. Sjekk AKT sine nettsider. Kommer du i bil ligger Årlia like ved bomvegen som går fra Moi i Kvinesdal til Birkeland i Hægebostad. Fra Liknes tar det ca 15 minutter å kjøre til startpunktet, og her er parkeringsmulighetene gode. Etter parkeringsplassen følger du bomvegen videre ca. en kilometer for å komme til startpunktet.

Fra Årlia går løypa langs en godt merket sti. Terrenget er åpent med myr og skogholt, og du passerer flere vakre fjellvann. Det er mange gode utsiktspunkt underveis. Høyeste punkt på denne etappen er ca. 500 meter over havet. De siste to kilometerne på denne etappen følger veg. Det er små høydeforskjeller i terrenget, så turen er relativt lett å gå.

Du kan forøvrig med fordel ta med deg tur- og opplevelseskart for Kvinesheia som blant annet fås kjøpt hos Kvina Foto (Liknes) eller hos Birkeland Handelslag i Hægebostad.

Hele distansen er bortimot 11 kilometer, og tidsbruken henger sammen med tempo. En barnefamilie bør beregne 5-7 timer. Hvis det er mest praktisk med en rundtur, anbefaler vi å vandre fra Årlia til ”Presten” og tilbake. (Ca 6,5 km hver vei).

 

 

reise dit MED TOG:

Storekvina stasjon, tilbringerdrosje til Liknes tlf: 904 79 240, videre til Årli på veien som går fra Moi i Kvinesdal til Birkeland i Hægebostad.

OVERNATTING OG SERVERING:

Utsikten Hotell i Kvinesdal: tlf. 38 35 88 00  ca 15 min. kjøring til Årlia.