3. juni 2023
uteplass

Lag den perfekte uteplassen for barna

Å planlegge hagen eller terrassen nå du har barn kan være en stor og vanskelig jobb. Kanskje er du glad i planter og blomster og ønsker å ha en del vekster rundt omkring. Samtidig kan det være en stor jobb å holde vedlike, og kanskje spesielt hvis man har barn. Det er viktig at barna også får plass til å leke, at dere har et sted dere kan sitte sammen og samtidig at du er fornøyd med din egen hage.

Vi skal gi deg noen tips til hvordan du kan gjøre hagen din så barnevennlig som mulig, samtidig som du kan ha det hyggelig og pent. Det er ikke sikkert at alle tipsene fungerer hos akkurat deg, men kanskje kan du ta med deg et tips eller to slik at hagen kan bli litt ekstra pen og hyggelig. Husk også at du ikke nødvendigvis trenger å ha de største og nyeste lekeapparatene for at barna skal kunne ha det gøy i hagen.

Velg det som passer best hos dere

Et tips kan være å ha en sandkasse med lokk. På den måten kan der enkelt lukke unna leker og rot når sandkassen ikke brukes. Hos Obs Bygg kan du for eksempel få en sandkasse du kan åpne på midten slik at begge delene av lokket blir to benker, en på hver side. Det finnes mange slike løsninger, og det er ikke slik at du trenger et svært stativ med husker og sklie for at barna skal kunne kose seg i hagen. En god gammeldags sandkasse eller lekekasse kan være mer en nok. Om du ikke har plass til sandkasse kan du også ha noen mindre uteleker – det største er ikke nødvendigvis det beste.

Det å ha mye greier og dilldall i hagen kan bli et problem dersom barna er glade i å pille på ting. Så lenge disse tingene ikke koster en formue og så lenge det ikke er krise om de blir ødelagt, så er det bare å beholde dem i hagen. Om du har en badestamp, brønn, fiskedam, basseng eller fontene som er mer enn 20 cm dyp så anbefales det at denne sikres. Dette gjelder naturligvis bare om barna er små, men det kan være greit å være obs på at det er viktig at dette sikres. Det samme gjelder om du har en trampoline til barna. Det anbefales alltid at du har et sikkerhetsnett slik at barna er så trygge som mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *