27. mars 2023
Diett

Lag en diettplan etter graviditet

Når man er gravid så er det ofte slik at man går opp en del i vekt. Dette er noe mange velger å gjøre noe med så fort de har født, men husk at du kan ta det helt i ditt eget tempo. Det er kanskje greit å komme i gang, men husk at du skal ha fokus både på barnet og deg selv. Det er aller viktigst! Hvis du har lyst til å få noen tips til hvordan du kan få en diettplan på 2000 kcal så er det bare å lese videre.

Spis godt

Hvis du nettopp har født, så er det viktig at du spiser godt. Masse sunn mat og mye vann. Det er jo sånn at kroppen skal leges etter en veldig stor påkjenning. Derfor kan det være lurt å ha en kostholdsplan på 2000 kcal som passer for deg. Du kan spise en rekke grønnsaker og frukt. Det er greit å ha en del sunne snacks tilgjengelig, rett og slett fordi babyen kommer til å ta mye av tiden din. Det å lage noen retter du bare kan varme opp i ovnen eller i en gryte kan også være en god plan.

Spør om sunne gaver

Det er mange som gjerne vil hjelpe rett etter at babyen er født. Da kan du for eksempel be om sunne måltider som er lette å forberede, for det er begrenset hvor mye babyklær og leker man får plass til i huset. Hvis du trenger noen ideer til hva slags mat du kan spørre om, last ned gratis diettplan med 2000 kalorier om dagen, og gi denne til de du kjenner. Kanskje de kan bidra med en variant av det som står i denne planen?

Gjør så godt du kan

Det du må huske på, er at du ikke kan få til alt samtidig. Det er ikke lett å være nybakt mor etter en lang graviditet og en intens fødsel. Så det å gjøre så godt man kan er nok det aller beste du kan gjøre. Det kommer du langt med. Husk å drikke masse vann, slik at du kan være skikkelig hydrert når du ammer eller mater barnet ditt. Det er viktig at du tar vare på deg selv, for det er jo du som skal ta vare på barnet. For mange er det viktig å prioritere søvn, ettersom dette også påvirker dietten man spiser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *