27. mars 2023
Pige med hat

Sparing i fond til barn

Det å spare i fond til barn er noe av det aller lureste du kan gjøre. I denne artikkelen skal vi gå videre inn på nettopp dette med fondssparing til barn. Hvis du er interessert i å skape en fin framtid for barna dine, er det altså bare å lese videre.

Hvorfor drive med sparing i fond?

Når man driver med sparing, er det jo ofte slik at man faktisk ikke får så mye igjen for det. Dette skyldes at rentene på sparekontoer i banken normalt ikke er særlig høye. Det er nettopp derfor mange velger å spare i fond i stedet. Dette er noe du kan gjøre også, for å prøve å få litt mer avkastning på pengene du sparer.

Det er mange som sparer fordi de vil ha penger som de kan bruke ved spesielle anledninger eller de vil ha muligheten til å gi et depositum til barna sine i 18-årsgave. Noe som er sikkert, er at det er skikkelig vanskelig å komme inn på boligmarkedet om dagen. Det å hjelpe barna med dette er absolutt noe av det beste du kan gjøre, men selvsagt er det jo du som bestemmer selv hva du vil spare til. Noen velger også å ta opp et lånebeløp som de setter inn i fond om de vet om noen som er gode å investere i.

Hva slags fond skal du velge?

Valg av fond er noe av det som er vanskeligst. Det du kan gjøre er å ta kontakt med banken din. De har forskjellige anbefalinger om hva som er lurt å gjøre. Du kan for eksempel finne ut om du vil spare i fond som har med miljøet å gjøre, eller du kan spare i fond som har med innovasjon å gjøre. Det er rett og slett opp til deg hva du vil begynne å spare i.

Det har blitt ganske trendy å følge finansprofiler på sosiale medier, og vi anbefaler derfor at du sjekker hva slags fond de har. De er ofte litt hemmelighetsfulle rundt dette, men leter du godt nok kommer du nok til å finne svar på akkurat det du lurer på.

Uansett hva du gjør, er for eksempel det å spare barnetrygda i noen ulike fond hver måned noe av det beste du kan gjøre for ditt barns fremtid. Man vil jo trenge penger i framtiden, så hvorfor ikke spare så mye du kan?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *