27. mars 2023
baby søvn

Veiledningen til babysøvn for nye foreldre

National Sleep Foundation deler at det optimale søvnmønsteret for en baby er 12 timer på rad. Men i virkeligheten kan det ikke forventes at babyer lett overholder denne planen. Den gjennomsnittlige babyen våkner annenhver time om natten, og det kan ta litt tid å finne ut den beste måten å hjelpe dem med å sove igjen.

Denne delen vil undersøke hvordan babyens søvnvaner påvirker utviklingen og hva du bør gjøre hvis disse problemene vedvarer.

Er søvnmangel og stress medvirkende faktorer i spedbarnsutvikling?

Søvnmangel og stress kan ha en negativ effekt på et spedbarns utvikling. Det kan også føre til atferdsproblemer hos barn.

I en studie publisert i tidsskriftet Pediatrics fant forskerne at spedbarn som ble utsatt for høyere nivåer av emosjonelt stress hos mor hadde flere atferdsproblemer ved 18 måneders alder.

En artikkel publisert av Mayo Clinic bemerker at søvnmangel kan forårsake endringer i et spedbarns hjerneutvikling, humørsvingninger og irritabilitet.

Konsekvenser av stress på barn er potensielt ødeleggende ifølge studier inkludert en utført av Child Mind Institute som fant at traumer i tidlig barndom er assosiert med alvorlige psykiske helseproblemer senere i livet.

Slik får du babyen din til å sove godt for godt

Når babyen din sover, vil du ha den best mulige natts søvn. Og det starter med riktig utstyr.

Her er noen av våre beste tips for å få babyen til å sove godt for godt:

– Sørg for at du har riktig madrass og sengetøy for babyens alder og størrelse (spesielt hvis de liker å bli svøpt eller liker armene ut). Du kan finne gode anbefalinger på nettet.

– Gi dem en komfortabel soveplass, med plass til å strekke seg ut og plass til å vokse. Krybben din bør også være i nærheten av et vindu slik at de kan få frisk luft om natten (eller bruk en apnémonitor).

– Hold rommet deres ryddig og ryddig – det skal være koselig, ikke for tett, mørkt eller høyt. Det skal også alltid lukte godt!

Hva får babyer til å våkne om natten, og hvordan kan vi stoppe disse nattvåkne?

nøkkelord: baby som våkner om natten hver natt, for tidlig fødselsnatt våkner hver time på timen

Hvordan bør du hjelpe babyen din til å sove bedre?

Svaret på dette spørsmålet er ikke enkelt. Det varierer fra barn til barn. Det er imidlertid noen ting som kan gjøres for å forbedre søvnkvaliteten.

For å finne ut hvor mye babyen din trenger i løpet av dagen, finn ut hvor mange timers søvn han eller hun har i løpet av dagen og legg til en time til for hver tredje time de er våken om natten. Tallet som er oppnådd vil gi deg en idé om hva babyens søvn trenger og er en god veiledning for hva du kan forvente når det gjelder nattvåkn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *